Roastbiff

Skjermbilde 2017-12-22 kl. 19.18.16Roastbiff med remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk er en favoritt på koldtbordet.

Få en perfekt roastbiff! Et steketermometer er lurt å ha når du skal steke roastbiff hvis du ikke har sous vide. Da har du full kontroll på kjernetemperaturen. Uten, er det rett og slett fryktelig vanskelig å skulle anta hvor mange grader kjøttet har som kjernetemperatur til enhver tid.
Mørbrad er utmerket å bruke…
Her er oppskriften jeg brukte før og etter jeg jeg fikk meg sous vide…

Roastbiff:
Her benytter jeg meg av at mye kjøtt kommer vakuumert. Jeg legger det i vannbad, som er samme prinsipp som ved den moderne sous videteknikken. Har du teknologien, kan du naturligvis bruke den, men det holder med et steketermometer og varmtvann fra springen.

Fyll vasken med vann som holder 57 grader. Ha den vakumpakkede mørbraden i vannet i 3 t. Fyll på med mer varmt vann etter hvert som temperaturen synker underveis. Bruker vannkoker her. Hensikten med dette er egentlig å gjennomføre hele eller nesten hele varmebehandlingen på kontrollert nokså lav temperatur, slik at mørningen av kjøttet skjer så skånsomt som mulig uten å tørke det ut.

Ta kjøttet ut av posen. Skyll det godt og tørk med kjøkkenpapir. Kryddre med salt og pepper.

Varm smør i en stekepanne, og brun mørbraden godt, først på høy varme, så på middels. Målet er en skikkelig stekeskorpe. Ta mørbraden ut når den har en kjernetemperatur på 57 grader. Dette tar ikke mer enn et kvarters tid, hvis den var skikkelig varm fra før. Bruk steketermometer.

Har du sous vide så setter du den på 57 g, lar den ligge i 6 t så kryddre og brune den i panna. Her er det bare og få farge på den, ca 30 sek på hver side.

Så: Skjær kjøttet så tynt du klarer. Eller, bruk den flotte påleggsskjærmaskinen du har. Nå har du nok til å spise roastbiff en måned.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s