Kylling i sweet & sour saus

Vi har testet ut en del oppskrifter på kylling i sursøt saus her hos oss. Det har vært smakløs saus, uspiselig saus og kylling med myk og klissete deig utenpå. Men nå har vi endelig kommet fram til en oppskrift som ikke bare funker, men som er kjempegod! Prøv den, dere vil ikke angre 🙂
Her får du sprø kylling som er saftig på innsiden, og en velbalansert sursøt saus med nydelige grønnsaker. Bli med å lage denne!

Kylling i sursøt saus:
600 g kyllinglår filet
75 g hvetemel
45 g maisenna
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 eggehvite
Frityrolje

Start med å dele hvert kyllinglår i store terninger. Jeg delte hvert stykke i 6-8 biter. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Deretter blander du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og blander det samme med sammen med kyllingen.

Deretter frityrsteker du kyllingen i stekepanne med ca 2 cm matolje i på medium høy varme, i 8-10 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Husk og snu på de. Legg de over på en rist på papir som trekker til seg fettet mens du lager sausen.

Sweet & sour saus:
2,5 dl ananas saft (fra boks)
3 dl vann
1 dl soya saus
1 dl ketchup
1,5 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
0,5 dl maisenna

Mens du steker kyllingen kan du blande alle ingrediensene til sursøt sausen i en bolle. Smak gjerne om du ønsker mer sukker eller eddik, etter hvor søt eller syrlig ananasen er.
Bland sammen 2 dl vann og alt annet unntatt maisennamelet.
Ha dette så i en kjele og kok opp.
Bland maisenna og 1 dl vann sammen. Spe i sausen og la putre til sausen tykner.

Grønnsaker:
1 rød chili
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 boks ananas
1 løk
litt vårløk

Fjern frø og hinner fra paprikaene og skjær dem i terninger. Del chilien i tynne skiver og løken deles i 2, før man skjærer tynne båter.

Varm opp en stor stekepanne til middels-høy varme og stek paprikaen, løk og chilien raskt i 2 ss matolje. 1 minutt holder. Tilsett ananasbitene og stek 1 minutt til.
Hell over sausen, og la småputre i 6-8 min.
Senk varmen ned til lav og tilsett kyllingen. Bland godt så kyllingen får saus over hele seg.Server med ris og finhakket vårløk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s