Gambas Al Pil Pil

I dag skal jeg dele en fantastisk oppskrift med dere. Dere skal få den som jeg syns er den beste oppskriften på Gambas al Pil Pil, eller Gambas con ajo som den også kalles.
Dette er noe jeg bestandig betiller når jeg er i Spania, er jo så godt!
Men enkel og lage selv, så man kan nyte denne retten her i kalde nord og.

Man kan spise Gambas al Pil Pil både som lunchrett, forrett eller hovedrett. Og styrkegraden er det ikke noe problem å endre. Denne oppskriften er hot.

Og denne er lavkarbo for de som er opptatt av det.

Gambas Al Pil Pil:
Forrett for 4 personer/Lunch eller middag for 2

500 g tinte, helst råe Kongereker
2 dl GOD olivenolje
6-8 fedd hvitløk
2-3 hele chili med frø
2 vårløk
1 ts cajennepepper
1 ss sitronsaft
2 ss hakket bladpersille
8-10 cherrytomater
Salt og pepper

Hakk hvitløk, chili, vårløk og bladpersille i passe, ikke for tynne skiver og ha alt unntatt persillen i en bolle sammen med oljen. Tilsett sitronsaft og krydder. Rør alt godt sammen og tilsett rekene. Pass på at rekene er mest mulig dekket.
Sett det hele i kjøleskapet og la det marinere 1-2 timer og rør litt innimellom for å få marinade på alle rekene. Dette kan du sløyfe hvis du har det travelt, men får ikke samme gode smaken uten.

Ved tilberedning tas rekene ut av marinaden igjen.
Fres marinaden (uten reker) men med tomatene delt 2 i pannen noen minutter, det skal ikke bli brunt men den er klar i det hvitløken begynner å endre farge.

Tilsett rekene og de bli akkurat røde på undersiden før du snur de. Når de er helt rød er det klart. Ikke la de steke for lenge, da blir de seige.

Forkokte reker trenger kun 1-2 minutter: De er ferdige når de begynner å krympe. Rør inn persillen når rekene er tatt av varmen.

Anrett helst rekene i en liten (forvarmet) terrakottaskål el lignende – én til hver person. Server med brød (baguette) ved siden av, som ikke minst brukes til å suge opp den deilige oljen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s