Hot gulrotsuppe med Tyrkisk yoghurt

Skjermbilde 2018-07-09 kl. 21.12.57
Supper er jo så enkle og raske å lage, så her forskes det på mange varianter. Denne gangen har gulroten fått spicy og thai-inspirert følge av ingefær, chilli, hvitløk, curry, karri og kokosmelk. Superenkel og rask rett hvis du blir fysen på thaimat eller bare en god suppe. Dette er kosemat på sitt beste. Suppen er også perfekt som forrett.

Gulrotsuppe:
6 store gulrøtter
2 cm revet fersk ingefær
1/2 ts karripulver
1 løk
2 fedd hvitløk
1/2 chilli
1/2 – 1 ts red curry (litt forsiktig her etter hvor sterk du vil ha den.)
5 dl grønnsak eller kyllingbuljong
1 boks kokosmelk
olje
salt & pepper

Finhakk løk, hvitløk og chilli, og stek i litt olje i bunnen av en kjele. Tilsett revet ingefær, karripulver og curry, og stek til løken er gylden. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Tilsett buljong og gulrøtter, og la det hele koke til gulrøttene er møre. Tilsett kokosmelk når gulrøttene er ferdige, og kjør deretter suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt / pepper. Toppet med noen dråper chilliolje og en klatt Tyrkisk yoghurt blir det et kjempegodt måltid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s